Sell out

Small record label based in Oslo

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty
Powered by Tigernet

Sprite Fountain

SELL OUT Jun 09th 2017
Vinyl
179 NOK
Buy

The Ruby Suns er endelig tilbake etter 4 år med et briljant og ambisiøst album ved navn Sprite Fountain. The Ruby Sunshøres ut som et band, både i navn og uttrykk, men består egentlig kun av den nå Oslo-baserte nomaden Ryan McPhun. Oprinnelig fra California, men som bygde opp sin musikalske identitet i New Zealand over flere år, før han flyttet hit.

Sprite Fountain er et album som har blitt til over flere år. Det hele startet med adressebytte fra Auckland, New Zealand til Oslo, Norge i 2013. Her ventet et nytt liv som far og Oslo-basert musiker. Albumet ble skrevet og spilt inn i øktene mellom henting og levering barnehage og turnévirksomhet som livemedlem for hans New Zealandske venner i Lawrence Arabia, i tillegg til å remikse, spille inn med og turnére med norske artister som Snasen, Heyerdahl og Beezewax.

Når han var i beite for en ny label var det naturlig å jobbe med en lokal label som Sellout! Music, som han allerede hadde integrert seg delvis inn i via arbeidet med de tidligere nevnte artistene.

Sprite Fountain fremstår som et amalgam av de fire foregående RS-albumene. Det er rytmisk og harmonisk komplekst og McPhun, som gjør alt selv, viser seg som en glimrende låtskriver, arrangør, produsent og musiker. McPhuns inspirasjonskilder er mange og varierte. Litt ELO, litt Julia Holter og plutselig en dæsj av karibiske ”Flag ship Riddim” slik som i singelen Tilt of his hat. Resultatet er intrikat og intelligent småpsykedelisk indiepop.

Tekstmessig tar den for seg alt fra å føle seg fremmedgjort i et nytt land, å ikke kunne språket (Pram Gang), men også den blå-blå regjeringen (Blåhvalene). Blankee på sin side er en ode til McPhuns surfende tenåringstid i California og K Rd Woody skildrer Auckland, New Zealands Karangahape Road og dens uteliv. Tekster formet av alle stedene McPhun har bodd.