Sell out

Small record label based in Oslo

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty
Powered by Tigernet

Kap Herschell

SELL OUT Aug 24th 2018
Vinyl
179 NOK
Buy


Kap Herschell er en musikalsk dialog mellom storbyjenta og historiene om da hennes morfar som ung reiste til Nordøst Grønland for å arbeide som fangstmann.

Grunnsporene på Kap Herschell ble innspilt i Bloody Hair, Tim Gane (Stereolab) sitt studio i Berlin, sammen med tekniker Jeffrey Fisher. Opptakene ble deretter videre behandlet og arbeidet med av produsent Kyrre Laastad (Snøskred, Jenny Hval) i Chrome Mahogany i Trondheim. Her ble disse opptakene tatt ifra hverandre, spilt inn på gamle kassetter, kjørt gjennom synther og tatt opp på nytt. Resultatet har blitt en plate som befinner seg et sted mellom 90-talls lofi, shoegaze og moderne psykedelisk popmusikk. Når Stina selv skal beskrive albumet sier hun at man skal ”se for seg en tegning hvor det er blitt fargelagt med sterke farger utenfor strekene”.

Musikerne som har hjulpet til med denne fargeleggingen er tidligere nevnte Kyrre Laastad(Jenny Hval/Snøskred)- trommer, Lars Ove Fossheim (Broen/Snøskred/Skadedyr) – gitar og Ola Høyer (Moon Relay/Cortex/The Heat Death) – bass.

I løpet av de siste årene har Stina Stjern vært å se på scenen med artister som Susanna Wallumrød med hennes Susanna & the Brotherhood of Our Lady og Thea & The Wild.