Sell out

Small record label based in Oslo

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty
Powered by Tigernet

Blues for Mother Earth / Freak Knowledge

SELL OUT Oct 25th 2019
Vinyl
249 NOK
Preorder


The Harvey Steel show skaper et musikalsk univers fylt av psykedeliske protestviser. Septetten formidler et sjangersprikende uttrykk med et naturlig utprega fokus på moder jord. Bandet har med sine konserter og plateutgivelser utforsket mange sjangere og satt sitt særegne preg på psych-scenen i Norge og publikum/lytteren kan aldri vite hva hen får. Det kan begynne som en soul konsert frem til det plutselig snur til støyende psychedelia og/eller fri/trad-jazz med målet om å ta med publikum/lytteren på en reise fylt med kjærlighet til musikk.

25. oktober slipper The Harvey Steel Show et eller to album. Ja, du leste riktig.
Albumet er et slags dobbeltalbum med dobbel A-side og hver sin tydelige identitet:

Blues for Mother Earth og Freak Knowledge.

Vinylutgaven slippes med to albumforsider, ikke som dobbeltalbum med to LPer, men med en enkel LP der hver side er hvert sitt album.

Blues for Mother Earth blander store instrumentale arrangementer med enkle viseaktige partier og blir en "psych gospel" plate om å redde og å ta vare på Moder Jord.

Fra en bønn fra en fjern fortid i Prelude, til det mikrotonale Postlude flyter denne plata som et lengre sammenhengende stykke musikk. Musikken ønsker her å flyte avgårde uten å tenke på verken vers eller refreng.

Freak Knowledge er et album som utforsker det musikalske psych universet med et tekst-univers fylt med hovedsakelig surrealistiske protestviser i tråd med Bob Dylan (Bob Dylan sier vel selv at han aldri har drevet med protestviser, men det har ingenting med saken å gjøre her) ca 1964-1966/1975-1976. Produksjonen bærer preg av en kjærlighet til 60-tallets pop og psykedelia, outsider kunstnere og DIY estetikk.