Sell out

Small record label based in Oslo

Display prices in:

Register account

Cart ( 0 NOK )

Your cart is empty
Powered by Tigernet

Hverdag & Fest

SELL OUT Jan 10th 2020
Vinyl
249 NOK
Buy

Ellis er Ellen Sofie Mosebekk sitt soloprosjekt, og er en videreføring av bandet Ellen og Gutta. Debutalbumet Hverdag & Fest er proppfullt av sjelfull norskspråklig reggae og soul som kan få den mest vinterfrosne nordmann til å tine opp.


Albumet Hverdag & Fest består av reinspikka klassikere. Vanligvis ville det være litt vel breialt å si om et debutalbum, men i dette tilfellet så er det helt riktig fordi låtene er gamle reggae & rocksteady-klassikere ikledd norsk språkdrakt. Pluss en Beyoncé-låt, en Gyllne Tider-klassiker og en egenkomponert.

– Jeg skriver egne norske tekster fordi det gjør sangene mer personlige og morsommere for meg å synge. Låtene vi har tatt utgangspunkt i er perler på hvert sitt vis, så plata er en slags hit-parade. Alle sangene er covere av soul-, pop- og reggae-låter, bortsett fra én jeg selv har laget, sier Ellis om albumets låter.

Albumet har blitt til over en lang periode og gis ut først 10 år etter at grunnlaget for albumet ble lagt ved en pølsebod i Tromsø.

– Bandet Ellen & Gutta ble til da jeg fikk med meg Ola Vikås på bass og Jon Flæten på gitar og vi spilte en konsert i en pølsebod i Tromsø våren 2009. Siden fortsatte vi å spille sanger vi synes er fine og Gaute Hauglid-Formo sluttet seg bandet. Tre varme julidøgn i 2012 gjorde vi opptak hos Metronomicon Audio med god hjelp fra Jørgen Skjulstad, sier Ellis.

I ettertid forsøkte bandet å bearbeide lydmaterialet selv, men vi ble aldri fornøyde, og sommeren etter var bandet oppløst.

Våren 2016 børstet Ellis støvet av wav-filene og begynte så smått å renske opp i disse haugene av lyd sammen med elektronikamusiker Robin Snasen Rengård (aka Snasen). Han har fått fikle og gnikke og søle til sangene, og resultatet er å høre på plata Hverdag & Fest.